TEE FIKSU VALINTA

Tämä artikkeli käsittelee eroavaisuuksia erilaisilla tavoilla korjattujen common rail suuttimien välillä.


Tutustu artikkeliin tällä sivulla.

OPAS LAADUKKAIDEN COMMON RAIL SUUTTIMEN VALINTAAN

Common rail -järjestelmä on merkittävä edistysaskel dieseltekniikassa. Bosch julkaisi common rail -järjestelmänsä henkilöautojen dieselmoottoreille vuonna 1997, joka tarjoaa dieselmoottoreita hiljaisemmalla toiminnalla, paremmalla polttoainetaloudellisuudella, suuremmalla vääntömomentilla ja pienemmillä päästöillä. Jokaisessa yksittäisessä moottorisylinterissä on oma common rail -suutin. Kun yksi tai useampi suuttimista pitää vaihtaa, saatat ihmetellä, mitä vaihtoehtoja on tarjolla.

TEE FIKSU VALINTA

Boschin diesel polttoaineen korkeapaine suuttimet jakautuvat kolmeen luokkaan:


AITO UUSI OE-SUUTIN

Bosch-suuttimet ovat alan standardeja ja tarjoavat erinomaisen suorituskyvyn ja kestävyyden. Bosch-suuttimet valmistetaan alkuperäisten teknisten määritelmien mukaisesti.


AIDOT VALMISTAJAN KUNNOSTETUT SUUTTIMET

Boschin kunnostetut suuttimet valmistetaan samassa Bosch-laitoksessa kuin uudet suuttimet. Kaikki kuluvat osat ja kriittiset komponentit korvataan alkuperäisillä Bosch-osilla ja uusinta OE- tuotantotekniikkaa käyttäen. Boschin kunnostetut suuttimet sisältävät kaikki OE-päivitykset, joten ne voivat usein olla parempia kuin niiden korvaamat OE-suuttimet.


SUUTTIMET VALTUUTETULTA BOSCH COMMON RAIL KORJAAMOLTA

Bosch common rail suutinten valtuutetulla korjaamolla on tarvittavat Bosch-laitteet ja koulutus Boschin ruiskutuslaitteiden jälleenrakentamiseksi varmistaen, että jokainen suutin täyttää OE- suorituskykyvaatimukset.
Bosch on vakiovarusteena monissa dieselmoottoreissa. Suutinten vaihtaminen uusiin, kunnostettuihin tai Bosch-valtuutettuihin korjattuihin suuttimiin on fiksu valinta.


TESTAUS TODISTAA SEN!

Bosch suoritti tehokkaan arvioinnin markkinoilla oleville ei-hyväksytyille suuttimille. Arviointiin kuului testi EPS-815 -testipenkillä Boschin patentoidulla Shot to Shot (SST) -toiminnolla OEM-vaatimukset huomioiden. Testin suorittamisen jälkeen Bosch suoritti suuttimen purkamisen tarkastusta varten.


Yli 50 prosenttia suuttimista epäonnistui ja olisi aiheuttanut merkittävän vaaran moottorille, jos se olisi asennettu diesel common rail -järjestelmään. Näihin vaaroihin sisältyi:

  • Tehon menetys
  • Heikentynyt polttoainetaloudellisuus
  • Lyhentynyt käyttöikä
  • Kasvanut melu
  • Käynnistymättömyys
  • Savutus
  • Moottorivaurio
  • Pakokaasujärjestelmän vaurio
Nämä suuttimet voivat toimia viikkoja tai kuukausia ennen kuin moottori tai pakokaasujärjestelmä toimivat väärin. Yksi toimimaton suutin voi johtaa moottorin täydelliseen vikaantumiseen.


"Tiesitkö? Bosch on johtava dieselpolttoainesuuttimien valmistaja dieselmoottorikäyttöisille henkilöautoille, maastoautoille, pakettiautoille ja kuorma-autoille."


EI-OEM-HYVÄKSYTYT KUNNOSTETUT TUOTTEET

Kaikki kunnostetut suuttimet eivät ole samanlaisia. Kunnostetun suuttimen laatu riippuu valmistusprosessista ja komponenteista. Testausprosessimme aikana olemme havainneet, että monet ei-valtuutetuista komponenteista poistetut komponentit olivat alkuperäisten suunnitteluvaatimusten ulkopuolella ja joissakin oli korroosiota ja pistekorroosiota, mikä heikentää suorituskykyä. Saatat saada ”hyvän diilin” näistä ei-OEM-hyväksytyistä tuotteista, mutta otat valtavan riskin, että nämä suuttimet eivät ehkä ole parempia kuin ne, joita yrität korvata.

Mitä voin tehdä?

Varmista, että autosi huoltaa hyvämaineinen korjaamo. Kysy dieselmoottorissasi käytettävistä komponenteista ja varmista, että ne ovat Boschin hyväksymältä toimittajalta.

VERTAILUTAULUKKO


1) Bosch kunnostetut suuttimet

2) Valtuutetun Bosch-korjaamon suuttimet

3) Kolmannen osapuolen suuttimet


123

Kaikkia Common rail suuttimia ei ole valmistettu samalla tavalla

Valmistettu käyttäen uusia ja kunnostettuja OE-komponentteja

Lopputestattu käyttäen OE-testausvaatimuksia

Takuulla OE-suorituskyky

Takuulla täyttää päästövaatimukset

2-vuoden, rajattoman kilometrimäärän takuu

Suuttimet valmistettu osilla, jotka ovat tunnetusti luotettavia ja kestäviä

Jatkuvaa kehitystä, suutin valmistettu uusimmilla komponenttien ja vaatimusten päivityksillä

Maanlaajuisesti kattava Bosch takuu

Valmistettu nopealla, hyvin automatisoidulla OE-tuotantolinjalla

Valmistettu Boschin suunnittelemilla työkaluilla ja laitteilla


✅ Sisältää ominaisuuden
❓ Riippuu valmistajasta
❌ Tuntematon